Vart kan vi sälja Sverigefadders armband?

Här hittar du som ska sälja Sverigefaders armband tips och råd att tänka på innan du börjar sälja.

1. Släkt och vänner

Ring eller skicka sms till dina vänner och släktingar och berätta om Sverigefadder och armbandet du säljer.

2. Dörrknackning, mataffären, på stan och i köpcentrat

Ställ er på ett köpcentra, utanför matbutiken eller på stationen i stan. Ta kontakt med de människor som går förbi och ställ frågan om de kan tänka sig bli en Sverigefadder och stötta er skolresa samtidigt som de stöttar barnrättsorganisationer som verkar i Sverige.

3. Säljdag

Bestäm er för en dag då hela föreningen/skolklassen säljer extra intensivt. Ni kan till exempel samlas och dela upp er i grupper som går runt och står på olika områden i staden. Kolla i er lokaltidning där man brukar annonsera om speciella event på stan, marknader, loppis eller i butiker som lockar mycket folk.

4. Arbetsplatser och företag

Har ni föräldrar, släktingar eller vänner på företag och arbetsplatser kan ni be dem ta med sig information och armband att sälja till sin arbetsplats. Information om Sverigefadder att ta med sig till arbetsplatser kan ni skriva ut här. Kanske finns det något företag som vill köpa armband av er och ge till sina anställda som gåva.

5. Sociala medier

Har ni Facebook, Twitter och Instagram kan ni lätt marknadsföra att ni säljer Sverigefadders armband genom att posta information och bilder. Hela föreningen/skolklassen kan dessutom tillsammans göra en Facebookgrupp som vänner och släkt kan dela på sin Facebook.

Ett förslag på text till sociala medier:

“Min klass säljer Sverigefadders armband för att kunna åka på skolresa. 

Vi har valt Sverigefadder för att målsättningen med att sälja deras armband är att erbjuda en produkt som alla barn och ungdomar har samma förutsättningar att kunna sälja. 

Vi får behålla 40 kr per armband som vi säljer och all vinst från försäljningen av armbanden går till barnrättsorganisationer som verkar i Sverige. 

Vi är Sverigefaddrar och har valt att stå upp mot utanförskap. Vill du också göra det och bli en Sverigefadder? Kontakta oss så ska vi berätta mer!”

Vad kan ni säga när ni säljer Sverigefadders armband?

När ni går fram till en person på stan eller knackar dörr gäller det att ha något väl förberett att säga så att ni fångar personens intresse. Ni kan till exempel säga något i stil med:

“Jag är en Sverigefadder och jag undrar om du också vill bli en Sverigefadder genom att stötta vårt säljprojekt där alla barn har samma förutsättningar att kunna följa med på klassresor och träningsläger.”

“När du köper ett Sverigefadder armband stöttar du inte bara vår klassresa utan också ett flertal svenska barnrättsorganisationer som verkar i Sverige och som arbetar mot mobbning, våld i hemmet och ekonomisk utsatthet.” 

“När du bär Sverigefadder armbandet visar du att du står för ett jämlikt samhälle och står upp för barns rättigheter, du blir en Sverigefadder.”

Glöm inte att tala om vad ni heter, vilken skola och klass eller förening och lag ni tillhör.

Några snabba fördelar med Sverigefadder som kan vara bra ha på minnet!

• Armbandet har ett lågt pris och kräver ingen förbeställning vilket gör att ALLA i klassen har samma förutsättning till att sälja lika mycket.

• All vinst går till barnrättsorganisationer som verkar i Sverige Det blir väldigt mycket pengar som ni i klassen/laget skänker till viktiga ändamål.

• Ni bidrar till att förbättra barns situation i Sverige.

Läs på lite på sverigefadder.se och se vilka barnrättsorganisationer som Sverigefadder stöttar så att ni kan ge den som vill köpa armbanden bra information.